HYGIËNE & GEZONDHEID

#
Wanneer je twijfelt of behandeling voor jou mogelijk is, dan kun je je huisarts raadplegen. Deze kan het beste beoordelen of pigmentatie verantwoord is

Breng de behandelaar altijd op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat deze belangrijk zijn, bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, etc. De GGD heeft informatie voor de klant opgesteld over de risico's van permanente make-up. Deze zijn te lezen en uit te printen op deze site onder: GGD richtlijnen

Bestudeer altijd het Toestemmingsformulier. Je kunt dit formuler uitprinten en bij voorkeur vooraf aan de behandeling invullen. Lees en/of print ook de instructies t.a.v. de zorg na pigmentatie, de zgn Nazorginformatie!

Koortslip?


GGD Richtlijnen

Informatie over de risico's van PMU

In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanente make-up. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiënerichtlijnen opgesteld en de behandelaars zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren of de behandelaars zich houden aan de richtlijnen.

Lees hier de richtlijnen


Nazorginformatie

Direct na de behandeling ziet de pigmentatie er altijd veel donkerder uit, schrikt daar niet van! De eerste genezingsfase van een cosmetische tatoeage of permanente make-up duurt ongeveer een week (algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol). Net als bij een klein wondje, zal het lichaam een vliesje/korstje aanmaken en dit geeft in combinatie met het pigment de (in verhouding zeer) donkere kleur. Na die eerste week neemt de kleurintensiteit met ongeveer 30 tot 50% af en wordt het resultaat zichtbaar.


Leeg afbeeldingsblok